2021-09-09
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔).日嚐料理自助晚餐- 慶祝與女朋友anniversary,見到Novotel 九月正是行日式buffet,正合我倆,like 社交平台後更加65折,每人$400都不用!.一到埗先拿兩隻生蠔以及少量刺身,然後就觀摩到其他美食類別,沙律選擇甚多,比較特別的有印式沙律以及紅菜頭沙律呢個自助餐既然日式料理為名,當然唔少得一啲日式小食,我哋今日見到嘅就有大阪燒同埋天婦羅🍤而呢度嘅天婦羅除咗有炸蝦之外,仲會有隻番薯南瓜等其他配料另外仲有一個專屬肉類或者串燒,和牛等,更加有火炙和牛壽司,夾咗兩舊諗住出去再encore都已經比大家夾得七七八八!甜品嘅部份我女朋友見到簡直心心眼,因為有大量嘅蛋糕同埋雪糕,朱古力噴泉,仲要有日本大福,完全啱晒佢呢個甜品控到最後我忍唔住食咗一個蕎麥麵,雖然係熱嘅但係味道都唔錯!.Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
一到埗先拿兩隻生蠔以及少量刺身,然後就觀摩到其他美食類別, 沙律選擇甚多,比較特別的有印式沙律以及紅菜頭沙律
到最後我忍唔住食咗一個蕎麥麵,雖然係熱嘅但係味道都唔錯!
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)
灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓