2019-08-05
7月生日月份,真係好多生日飯要食,家人,朋友,咁點少得同事呢?今年有同事提議食千禧酒店自助餐,聽聞話好好食喎……而且又近公司,食完晚餐可以齊齊行番公司返工。7月8日,晚上6點半,大家準時到達,遲到唔等人,大家食住等😎第一眼望落環境唔錯,近玻璃窗位,雖然望出去只係馬路,但總叫望到天色😅嗯……其實我覺得呢個自助晚餐無我想像咁出色,都係一般野,但估唔到呢個級數既酒店自助餐,佢收費都算中價位 竟然無生蠔,無鵝肝,單單無左呢2樣已經失晒分了,已經都提唔起興趣食其他野……所以當晚我食左好少野咋!我自己淨係食左2隻龍蝦,2件羊架,幾塊片皮鴨,一盅炖湯,同埋少少咖哩薄餅,跟住都停口了!講真,如果早知無生蠔無鵝肝食,我一定唔會揀呢間,而且仲話係食我生日餐添😶不過同事夾請食就算啦!當係求其食餐晚飯囉!點知事隔一排,早幾日8月2日朝早收工,同事請我食早餐,點知又係呢間千禧酒店,不過我當然明白早餐同晚餐係食唔同既野啦!但意想不到的係早餐比晚餐出色,更好食,亦都多款式,中西日式,我偏愛中式早餐,食粥都食幾碗,配料又多款,同埋佢個豆腐油炸鬼超正😊仲有呀!蛋都有好幾款,我食左荷包蛋,炒蛋,奄列,個沙律又係好多配料,
不過同事夾請食就算啦!當係求其食餐晚飯囉!
點知事隔一排,早幾日8月2日朝早收工,同事請我食早餐,點知又係呢間千禧酒店,不過我當然明白早餐同晚餐係食唔同既野啦!但意想不到的係早餐比晚餐出色,更好食,亦都多款式,中西日式,我偏愛中式早餐,食粥都食幾碗,配料又多款,同埋佢個豆腐油炸鬼超正😊仲有呀!蛋都有好幾款,我食左荷包蛋,炒蛋,奄列,個沙律又係好多配料,仲有我喜愛食既芝士,我都食左4粒……食完早餐飽到我頂唔住,飯氣攻心眼瞓,我最後要飛的士歸家😴😴😴