2019-08-03 1252 views
平時返工大多數都是帶飯的我,今日難得跟同事出街食lunch,去左一間超懷舊的酒吧, 頗特別😁12:40落到酒吧,侍應已迅速分配我地坐卡位,然後問定我地要紅湯定白湯,及俾餐牌我地。睇過餐牌我地一致要紅湯,蒜茸西冷扒配薯菜,如下:紅湯其實係羅宋湯,充滿蕃茄味,多椰菜,及有幾條肉絲,算唔錯。蒜蓉包偏乾但都算有蒜蓉味,不過甘便宜的價錢都唔會要求甘多,每人分到兩塊都算唔錯。蒜茸西冷扒配薯菜,西冷扒其實都幾細塊,男士食可能揀飯或意粉先夠,不過塊扒醃得幾好,好夠味,但唔咸又唔un,所以算唔錯,再配以娃娃菜同薯條,簡簡單單,算幾好。跟餐還會包冷或熱飲,我叫左一杯咖啡,好大杯,但唔記得照相🙈

跟餐還會包冷或熱飲,我叫左一杯咖啡,好大杯,但唔記得照相🙈
2019-07-31
$70 (Lunch)