2024-08-21
哇!講起亞金南洋茶室,真係食得我口水都標晒出嚟喇!🤤 呢間茶室嘅嘢食又靚又抵食,絕對係平靚正三寶王啊!😍首先推介佢哋嘅招牌「亞金龍鳳配」,真係食到我打卡嘅心都有!🤩 無骨海南雞油飯香噴噴,雞肉嫩滑多汁,配埋香濃嘅油飯,簡直係絕配!🍗🍚 大蝦喇沙就更加係驚喜,湯底香辣惹味,啖啖都係大大隻新鮮彈牙嘅蝦仔,仲有好多配料添,食得我成個人都暖笠笠!🦐🥣 中辣嘅辣度啱啱好,辣得過癮又唔會辣到標眼水。黑白配都唔錯,夠晒特色!黑色嘅涼粉配搭白色嘅椰汁,一黑一白,配埋紅豆,靚到好似藝術品咁!😋🥛想食小食嘅話,香茅雞翼都係必試之選!香茅味香噴噴,雞翼又炸得香脆可口,真係食到停唔到口!🍗😋最後梗係要嗌杯凍即磨白咖啡啦!咖啡香濃順滑,一啖入口就醒神,配晒成餐嘢食都啱!☕️😌重點係呢度嘅價錢真係好抵食!質素咁高,價錢又唔貴,性價比絕對係高到上天花板!💯 無論你想搵個地方食午餐定係約朋友聚會,亞金南洋茶室都絕對係個好選擇!👍👍 我以後實會成日去幫襯,真係好正!🥰🥰