2020-04-25 616 views
每晚經過金記都見到等外賣的人企滿周圍,我終於發現抵食攻略,原來買現金卷已經有推廣優惠,而家外賣自取更加有折頭添!咁就真係抵上加抵!最近疫情加上 Social distances 令家人唔敢出街食飯,我做咗屋企嘅外賣仔啦!冰室收銀處裝修成火車收銀處,火車迷一定好喜歡,雖然係叫外賣都一樣要探熱㗎!做得妥當食客都食得安心啲。見到老火湯啱飲一於叫個晚餐,老火湯一星期晚晚都唔同款式,粉葛赤小豆紅蘿蔔煲豬骨湯,真材實料,唔會太油膩,鹹度適中。這裏的羅宋湯也是招牌菜,味道夠晒濃郁,而且充滿大量蔬菜,口感健康。味菜炒牛肉 少鹽少糖食店,晚餐我叫咗個中式小菜套餐,送白飯比較適合家人口味。主菜配白飯同飲品非常超值,味菜味道甜甜酸酸非常開胃。炒牛肉份量足料,牛肉味道濃郁,肥瘦均勻,肉質柔軟。大量配菜有彩椒、洋蔥、野菌蔬菜令彩色豐富,口味清新好多,撈飯一流。四川重慶口水雞愛食辣味又鍾意刺激,四川重慶汁濃郁重口味口水雞最啱我,味道辣得來十分刺激,花生粒粒增加口感,雞肉嫩滑多汁,味道方面有水準。餐飲嘅香滑奶茶果然香濃夠滋味。

味菜炒牛肉

四川重慶口水雞

餐飲嘅香滑奶茶果然香濃夠滋味。
TakeAway
$75 (Dinner)
  • 四川重慶口水雞
  • 味菜炒牛肉