2021-05-08 46 views
仿佛天和地在挑選我跟你,如像我亦重遇了生死🎶出賣年齡的秘密系列又黎喇呢隻歌同套戲對於7/80後黎講應該都唔會陌生🤣最經典一幕本人投比細細粒被「愛我啤酒」既張耀揚射死嘅凄美畫面😭傷心死浩南哥💔一聽到以古惑仔呢套戲/漫畫為主題既冰室古惑仔cafe 開幕,回憶真係返晒黎呀🤩由地面一路行上樓梯,到餐廳內的擺設,牆上裝飾都充滿住古惑仔各個人物的畫像見到啲角色人物真係好懷念❤️Menu上既食物都以漫畫內的名字作為食物名稱仲設有vip房,私人聚會岩晒,落地玻璃可轉為磨砂不透明,私隱度極高,喺入面可以盡情扮社團揸fit人🤣食物方面,當然要點個陳浩南菜式我哋叫咗3個「猛龍過江 下午茶餐」💚陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶雞翼同包皮都炸得非常脆口,咬入口入面熱辣辣,雞翼肉仲好嫩滑,炸鮮奶又唔會好甜,一啲都唔漏,好鬼正😋但一碟得3隻炸雞翼唔夠喉,所以再叫多碟💛蔣天生炸大雞脾配包皮炸鮮奶我發覺佢呢度嘅炸物都查得非常夠火喉,又唔會過時整到啲肉乾晒冇汁隻大雞髀份量超大隻,唔係間間茶記都可以炸到皮脆肉嫩,我推介喺呢度嘅必叫item😍💜仲有最後嘅雞扒炒公仔麵,因為有男人喺度,所以要叫啲飽肚啲嘅😂炒公仔麵都炒得好乾身,麵質唔會太
仿佛天和地在挑選我跟你,如像我亦重遇了生死🎶
出賣年齡的秘密系列又黎喇
呢隻歌同套戲對於7/80後黎講應該都唔會陌生🤣
見到啲角色人物真係好懷念❤️

Menu上既食物都以漫畫內的名字作為食物名稱

食物方面,當然要點個陳浩南菜式
我哋叫咗3個「猛龍過江 下午茶餐」

💚陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶
但一碟得3隻炸雞翼唔夠喉,所以再叫多碟

💛蔣天生炸大雞脾配包皮炸鮮奶

炒公仔麵都炒得好乾身,麵質唔會太淋痴埋一pat咁,而豬扒相對於炸雞髀就略嫌乾身咗少少,有點偏硬,但味道就好惹味既👍🏻

跟餐加配咗特飲
太乙 — 熱情果冰,用熱情果打成沙冰,味道都幾濃味,唔會因為加左冰就變得好淡

車寶山 — 薄荷荔枝冰,食咗咁多熱氣野,飲番啲薄荷係幾舒服,而且佢荔枝味酸酸甜甜咁好開胃

食晒啲嘢當然周圍影相同埋打卡啦,條樓梯都影咗好多靚相😍連洗手間都有好多靚插畫影,其他插畫就由大家自己去慢慢欣賞下啦🤣

2021-04-17
$60 (Tea)
  • 蔣天生炸大雞脾配包皮炸鮮奶
  • 車寶山薄荷荔枝冰