標榜唔收加一茶錢, 咁真係無茶比你飲,係得 竹蔗/酸梅湯 俾你飲, 咁都無所謂,兩個人我就叫左一楂竹蔗水, 唔係咁甜都幾足味,之後我都叫左 10蚊三支 ICE 清下熱氣 HEHE. 7點幾入到去都唔等位..上到去我睇到都係得三,四台係打邊爐,小菜都係十圍左右, 場面都幾冷清, 都無所謂起碼夠清淨,點了一個麻辣加清湯既鴛鴦湯底, 黎到一睇就變左 沙爹鴛鴦,追問之後原來無麻辣鴛鴦.. (開頭係個侍應生介紹麻辣可以配清湯的 一.一) 咁叫人換返個淨麻辣就算.. 但個侍應就不停講話我地係要沙爹鴛鴦..真係吹漲原本都唔想同人有咩爭拗, 既然仲要爭執係我地叫,於是我同女友都反擊講返晒叫湯底既過程, 有台客都望過黎睇下我地拗D咩..之後有個知客黎了解返情況, 我實際都唔想再拗D咩只係換過個鍋底就 OK 啦..佢都好配合地立即叫人換過就算.. (不過果個侍應仲好不滿咁.. )咁之後點菜.. 聽到隔離台已經話無魚皮.. 水餃又無餡又細隻..都好不滿似的.我覺得 88 蚊/位 既又唔會有咩大期望..食得飽都算..叫左好多野 有雞子 肥牛 四寶丸 脆鯇片 草鯇骨, 冬菇, 雞蛋, 西洋菜, 羊片, 鯪魚滑,
標榜唔收加一茶錢, 咁真係無茶比你飲,
係得 竹蔗/酸梅湯 俾你飲, 咁都無所謂,

兩個人我就叫左一楂竹蔗水, 唔係咁甜都幾足味,
之後我都叫左 10蚊三支 ICE 清下熱氣 HEHE.

小菜都係十圍左右, 場面都幾冷清, 都無所謂起碼夠清淨,
點了一個麻辣加清湯既鴛鴦湯底, 黎到一睇就變左 沙爹鴛鴦,
真係吹漲原本都唔想同人有咩爭拗, 既然仲要爭執係我地叫,
我覺得 88 蚊/位 既又唔會有咩大期望..食得飽都算..
叫左好多野 有雞子 肥牛 四寶丸 脆鯇片 草鯇骨, 冬菇, 雞蛋, 西洋菜, 羊片, 鯪魚滑, 生根等等..
係蝦 / 鱔片 要另外加錢.
不過佢地都送左一碟有蝦有鱔片俾我地.

推介肥牛, 真係唔太肥又有牛味. 蝦就六隻只有一隻係霉其他都 OK
草鯇骨好韌.. 冬菇都幾鮮..湯底就幾香越食越辣..

其他不過不失啦.. 總括黎講係某一些好似唔太識聽廣東話既侍應有D誤會之外
其他既服務都唔錯

2009-03-03
$88 (Dinner)
  • 肥牛