今日星期五由於無 book 位既情況底下只好去一 d 無咁受歡迎既餐廳呢間來一鍋星期五都叫旺場一行三人等左約 5 分鐘就可以入去三個人佢俾左張九人房我地無錯係九人房可能你會問點解但答案好簡單就係要搭枱連埋我地三枱三位既客俾安排到呢間九人房大家剛坐低既時候都不禁問自己一個問題還應該繼續係到食嗎?我仲未諗到答案時已經有一枱客起身走人再過 3 分鐘另一枱客都走埋得返我地一枱過左 5 分鐘侍應又安排左另外 3 位客人入黎正當我地諗住留低繼續食既時候剛入黎既客人又起身走了好喇見無人我地就留低喇湯底都未叫又有一枱客入黎唔同既係佢地未坐低就直接走左如是者我地湯底都未叫就見證住 12 位食客走左待應仲好風趣咁走入黎問我地岩岩枱客係咪走左我心諗:好出奇呀?過多一陣終於有 3 位ABC 坐低左見佢地眼內都有一絲疑惑但最終佢地都坐低食係得我地 2 台既情況下枱面都叫夠用雖然我地既海鮮拼盤只可以剛好夾在 2 個爐既中間我地 2 台食到一半既時候有對情侶被安排左入黎佢地見到呢個搭枱環境都嚇呆左但聽到佢地話唔想再搵地方既關係都留低左係到食由於我地同 ABC 果枱已經霸曬 d 位情侶既食物只好放在餐台外既架我地已經
今日星期五

就係要搭枱

連埋我地
三枱三位既客俾安排到呢間九人房
大家剛坐低既時候都不禁問自己一個問題
還應該繼續係到食嗎?
我仲未諗到答案時
如是者
我地湯底都未叫就見證住 12 位食客走左

待應仲好風趣咁走入黎問我地
岩岩枱客係咪走左
我心諗:好出奇呀?
過多一陣
但店家有無考慮過呢張 9 人枱
係容納唔到 3 個爐同 3 台客
佢地既心中可能只會覺得呢張 9 人枱
係可以坐到 20 個客

(走左既客 12個 + 一行友人 3 個 + ABC 3 個 + 情侶 2 個 = 一枱一晚20位人次)
2019-01-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)