2023-07-30
90分鐘任飲任食壽喜燒放題 — 但馬屋放假喺APM見到但馬屋新出左蕃茄壽喜燒🍅本身已經好鍾意食蕃茄湯底🤤見到仲要係夏祭期間限定,至到8月31號,所以就去試吓!北海道夢之大地豚放題套餐(晚市$299)呢款套餐包含左自助區嘅全部火鍋材料、飲品、Haagen-Dazs雪糕同肉類!🤩肉類包括左:北海道夢之大地豚肉、澳洲長期穀飼牛、嚴選牛肉、丹麥皇冠豚肉🐷自助區既選擇包括有:生菜、油麥菜、娃娃菜、羽衣甘藍、豆苗、蘿蔔、菇類、萵筍等;而丸類方面包括有:去香菇貢丸、墨魚丸、白魚蛋等,仲有即食麵、拉麵、烏冬、響鈴等,多達20幾種配料可以任食任拎,選擇好多!店員上左個蕃茄鍋之後就會舖上牛肉,然後再淋上蕃茄湯!鍋底本身配咗蕃茄、洋蔥🧅等蔬菜,再mix埋壽喜燒一齊煮,番茄配埋甜豉油湯底,出奇地好match!壽喜燒湯底酸酸甜甜的,而且越煮越濃郁,質感比起一般嘅蕃茄湯底火鍋更濃稠!牛肉嘅油花較少,質感有𡁻勁,但牛肉味濃;而兩款豚肉都幾嫩滑,且豬味濃,比一般出邊食嘅冇咁鞋!甜品方面係有得任食雪糕同水果吧!係Häagen-Dazs同Pierre Herme2023年聯乘推出嘅馬卡龍雪糕系列!有士多啤梨紅桑子馬卡龍、
90分鐘任飲任食壽喜燒放題 — 但馬屋
北海道夢之大地豚放題套餐(晚市$299)
甜品方面係有得任食雪糕同水果吧!係Häagen-Dazs同Pierre Herme2023年聯乘推出嘅馬卡龍雪糕系列!有士多啤梨紅桑子馬卡龍、雙重朱古力馬卡龍同柚子檸檬馬卡龍😍個人覺得柚子檸檬馬卡龍係最好食😋可以食到粒粒馬卡龍!!食到呢幾款新出嘅聯盛版,Häagen-Dazs已經覺得值回票價😆👍
食完之後仲見到佢哋而家有夏日祭限定嘅「千本引」拉繩小遊戲,係日本嘅獨有抽獎方式,第一次玩呢種小遊戲🤣隨機選擇任何一條繩,然後拉起,就可以贏獎品,幾特別!
地址:但馬屋 @tajimaya_ wagyu
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-22號舖。
葵芳興芳路223號新都會廣場2樓251-255號舖。
屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-8號舖。
90分鐘任飲任食壽喜燒放題 — 但馬屋
北海道夢之大地豚放題套餐(晚市$299)