2022-11-20
今日看到午餐有promotion, $95有主菜、小食及飲品或湯,立即試-下。午餐的時候,食客唔太多,而且菜式又更新,有-點新鮮感。我和朋友的小食都點左Omi 蟹餅。這蟹餅炸得鬆化不油膩。口感很像真蟹餅,沾上甜辣醬,甜甜酸酸的,幾惹味。芝焗膳良肉醬意粉這意粉和正常的肉醬意粉有七成相似。那素芝士比正常芝士更軟身,而那素肉醬味道濃厚,質感和真肉醬相近,但有少少膠的感覺,但配上意粉,味道ok.野菌湯這野菌湯真心推介。這湯份量十足,質地稠厚,幾creamy, 啖啖濃厚的茹菌風味,真係令人回味。黑椒新牛堡這麵包十分軟,夾著黑椒汁素牛肉漢堡,加上醬磨茹、沙律醬和爽口生菜,真係好似麥當勞的將軍漢堡,這黑椒新牛堡比正常素漢堡無咁乾身,而且加左磨茹口感更豐富,幾好味。港式絲麥奶茶這奶茶明顯無咁creamy, 口感比較薄身,但味道有八成似茶餐廳奶茶,口感順滑,沒有澀口的感覺,帶少少燕麥奶味,感覺輕盈。在海港城$95午餐這樣豐富,好滿足
午餐的時候,食客唔太多,
我和朋友的小食都點左Omi 蟹餅。
芝焗膳良肉醬意粉
野菌湯