2013-08-04 1711 views
去到門口,由於無book位既關係都只係抱住一試無彷既心態試下walk-in食團購high-tea。門口位姐姐認真有性格,一身黑衣唔在講,問一句答一句非常cool,我見係咁都費事多口拿拿臨入去坐低食野。一坐低,第一個感覺係「嘩,嘈到嘔,好似星期日去左屋村酒樓飲茶咁!」。侍應算快手,坐低無耐就問我地飲乜。由於坐喺廚房門口,可以睇晒裏面既一舉一動,亦都見到裏面「leh咁hea」既一面,又倒瀉野又打爛杯,手忙腳亂好似打仗咁!食得$99團購,預左唔會有好似$200幾蚊果D tea set既靚靚浮誇tray,但係上枱既時候第一眼既感覺都幾失望。每一樣野都係的的色色,超級迷你!最特別既地方係佢無俾刀我,咁試問點樣食個scone呢?睇黎佢地真係好無heart,連咁基本既野都唔識!煙三文魚三文治︰味道唔錯,鹹鹹地幾香口,但係可能因為一早整好晒,放喺雪櫃太耐,麵飽既飽身索晒水氣淋到一pat野咁,要扣分!咖喱雞肉酥︰好細粒!無乜咖喱既味道,應該都係買返黎加工果D貨式,唔似係自家製既質素,不過勉強都食到D咁多咖喱餡。Scone︰Overall感覺唔錯,終於有返D食物係正常size,味道亦都幾好,食到少少牛油「

Scone︰Overall感覺唔錯,終於有返D食物係正常size,味道亦都幾好,食到少少牛油「甜甜地,但又有少少油脂」感覺,唯一唔好既係無刀for d cream!
Macaron︰以平價團購黎講算收貨。檸檬味道酸酸地之中帶少少甜味,而餅皮亦都算係鬆脆,不過始終喺雪櫃攞出黎D倒汗水令到淋左少少。
胡桃蘿蔔蛋糕︰蛋糕面有半邊合桃不特止,裏面全部都佈滿合桃粒,口感非常chunky爽口。蛋糕口感方面帶著非常正宗既合桃蛋糕既texture,sticky得黎之餘又唔會成口「lup黏黏」,正!

Mousse tart︰撻皮用左朱古力去做,可惜只係D普通到無得再普通既質素,而mousse既味道略帶少少咖啡酒味,非常特別,連埋上面既strawberry一齊一口食落去,三樣野既chemistry夾埋一齊口感唔錯!

整體感覺叫做收貨啦!食物還可以,只係軟件方面好似員工既服務態度實在需要改善。另外,環境方面實在太嘈喇,完全唔係一個適合傾計的地方,不過given只係俾$99蚊團購價錢可以有咁既質素,絕對係高性價比之選!
2013-08-03