2021-12-20 28 views
星期日晚係中環接完朋友收工,就碌左上去soho到食飯。揀左呢間餐廳因為貪佢有balcony位置坐,有啲燈泡同植物做裝飾,感覺係chill既😌✨蟹肉 . 吞拿魚腩 . 櫻花蝦多士 配意式檸檬甜酒啫喱 $198櫻花蝦味重,一上枱就聞到,滿滿既蟹肉,櫻花蝦鋪係多士上邊,個多士脆到不得了,可能一路咬一路錄ASMR😂 咸咸脆脆幾好食。但略嫌吞拿魚腩唔太突出,甜酒啫喱落得較少。✨威士忌煮蜆 $198本身staff話呢個會辣,但由於我朋友唔食得辣所以廚房調整過,食落變左一啲都唔辣😂有12粒蜆,真係幾大粒,鮮得黎重酒味✨香煎三文魚柳 配 意式檸檬甜酒柚子汁$258乳酪忌廉嫩菠菜 . 火龍果鮮果皮 . 風乾檸檬片個三文魚柳都幾大塊,魚肉嫩,乳酪忌廉+ 柚子汁食落好creamy得黎幾甜下,如果可以少甜啲會更好😋✨日式海陸便當 $208慢煮鹿兒島月見雞胸肉 . 蒲燒鰻魚 . 溫泉蛋呢個都等左一段時間先上枱,好得意有用條巾包住,好日本既感覺☺️上面有好多舊雞胸肉,下面係蒲燒鰻魚,篤爆左個溫泉蛋撈落飯到。鰻魚個汁幾好味,但雞胸肉都係難免食落會有啲乾。✨My Cup of Tea $168呢個見好多人都會order

但略嫌吞拿魚腩唔太突出,甜酒啫喱落得較少。

✨威士忌煮蜆 $198
有12粒蜆,真係幾大粒,鮮得黎重酒味

✨香煎三文魚柳 配 意式檸檬甜酒柚子汁$258
乳酪忌廉嫩菠菜 . 火龍果鮮果皮 . 風乾檸檬片

✨日式海陸便當 $208
慢煮鹿兒島月見雞胸肉 . 蒲燒鰻魚 . 溫泉蛋

✨My Cup of Tea $168
呢個見好多人都會order!熱同凍既組合幾有趣,先飲熱果杯,第一啖飲有好濃既酒味,我朋友飲完即刻微醺🤣之後有回甘既味道。
再飲凍果杯,對比之下淡好多,有清新花果香☺️我地2個都prefer凍果杯🤣

✨You May Fun $128
由於我真係好鍾意熱情果既關係所以一黎就揀左呢杯野飲,有熱情果香,唔算太苦,幾岩我飲😊