2023-07-09
Blooms Coffee由香港藝人陳豪創立,整個品牌設計都好stylish 得嚟俾人一種好cozy 嘅感覺!從細節位睇得出陳豪真係好熱衷咖啡及生活態度~ 買咗杯啡仲可以好layback 咁坐喺度慢慢歎~ (莫非係同鄉🦘所以都有感?)Latte $56 / 16oz當你揀咗想飲邊款咖啡,店員會問你想要Nutty or Fruity ? 🫘選擇酸味較重的Baroque或果仁味較重的Sardana咖啡豆揀咗Nutty,少冰另轉oat milk ~ 奶味突出,果仁味較重,口感醇厚,層次豐富,先飲到花生味、榛子味、少少澀,但冇酸味!Mixed埋飲,奶味完全Cover咗澀味~ 果然係陳豪品味咖啡,out of expectation!希望下次再嚟嘅時候水準都可以keep到咁好啦~ 「唔係因為名人嘅加持而讚/彈」,我係真心愛coffee ❤️ A cup of coffee just makes my day ~🫘Blooms Coffee (創紀之城五期(apm)) (觀塘)☕️觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)大堂高層UC-OS1號舖
Latte $56 / 16oz