2020-08-25 782 views
我自己覺得上水係飲食沙漠,叫我講出一間似啲樣嘅好餐廳,我真係點諗都諗唔出,哩嗰係我個人感受,唔需要批評。其實要評論一間餐廳嘅出品,唔一定係要去大餐廳食fine dinning,其實好簡單嘅一般平民食品,就試得出廚師嘅功力。公司三文治,就最能夠試得出一間餐廳嘅水吧師父嘅能力。我就叫左個公司三文治,公司三文治要烘底,但係呢個就烘得唔夠徹底,已經係明顯唔合格 ! 火腿冇煎過,係求其hea ! 煙肉煎得唔夠香口,芝士亦係未到半溶狀態。就係以上幾點,我都足以可以評論,呢嗰公司三文治喺唔合格。A failed club-sandwiches。

公司三文治,就最能夠試得出一間餐廳嘅水吧師父嘅能力。