2011-04-10
早幾日見到有個朋友post左張幾靚嘅咖啡相上fb, 就問佢係邊間cafe啦, 佢話係times square對面, 我都知佢應該係講緊呢間cafe corridor. 其實之前search食評都search過, 見唔錯都想一試, 但始終都唔係成日過海, 今日終於有機會了.地方都幾易搵, 一行入條走廊幾步就到. 入到去地方細細得十個八個位, 而且都幾窄, 好似唔係太啱我呢d XL人仕適逢我仲未食早餐, 除左叫左一杯Latte Macchiato之外, 就叫多份All Day Breakfast喇. 俾完錢之際, 收銀員向廚師講左句: "all day喇媽", 真簡潔~有得食了, 杯Latte Macchiato夠滑, 而且啡味都夠濃, 如果大杯d就好了.至於份breakfast 就好有心思, 份scrambled egg上有香草n pepper, toast上亦已搽牛油, 連d菜亦有d應該係類似酸醋嘅汁, 健康好味~ 當然佢地仲有係塊薯餅上畫哈哈笑呢樣強項啦, 今次我覺得我呢份畫得好細緻, good! 總括黎講, 食物質素同心思值得一讚. 一分錢一分貨, 價錢絕對唔平但間中黎食一次都可以
地方都幾易搵, 一行入條走廊幾步就到. 入到去地方細細得十個八個位, 而且都幾窄, 好似唔係太啱我呢d XL人仕 適逢我仲未食早餐, 除左叫左一杯Latte Macchiato之外, 就叫多份All Day Breakfast喇. 俾完錢之際, 收銀員向廚師講左句: "all day喇媽", 真簡潔~
有得食了, 杯Latte Macchiato夠滑, 而且啡味都夠濃, 如果大杯d就好了. 至於份breakfast 就好有心思, 份scrambled egg上有香草n pepper, toast上亦已搽牛油, 連d菜亦有d應該係類似酸醋嘅汁, 健康好味~ 當然佢地仲有係塊薯餅上畫哈哈笑呢樣強項啦, 今次我覺得我呢份畫得好細緻, good! 總括黎講, 食物質素同心思值得一讚. 一分錢一分貨, 價錢絕對唔平但間中黎食一次都可以嘅