2021-10-31 94 views
🔥火魔醉蜆👏能夠將啲蜆火候控制到剛好,味道唔會過重,食到蜆既鮮甜,當然可以打卡又係加分既~ 不過朝早食就留心啲,夾起都仲燒緊🎃🥩Gremolat 風味紐西蘭ps穀飼肉眼扒🥦好少餐廳煮牛扒會令我好專心咁想研究佢點解咁好食,依度係其中一間~肉係靚,所以肉味農唔洗講~我無估錯,佢係先用橄欖油🫒同Thyme 起獲,然後放扒,再不停係咁淋啲有thyme既油~所以,肉係堅入哂香草既味~旁邊仲有🍅他他醬,清新解膩~而我地最欣賞係佢個薯蓉,🎃相信一定勁多cream 加牛油🧈,重點係佢磨菇🍄~磨菇同佢個薯蓉溶為一體~ 不。得。了!2合為1,好正😋🐷Today Special🌟(由於我唔記得佢個名,我就幫佢改返個啦)😈魔鬼脆脆鬼佬豬腩肉👹依個呢,不得了!佢個五花腩,5:5肥vs肉,唔好諗住唔要啲肥,因為啲肥先係重點,香到不得了!佢個皮仲要脆!同埋啲肉係靚野,無臭狐😺成件事,我覺得佢個汁先重點~我諗左好耐,到底有咩magic ingredient 搞到咁好食~ 我估係芥辣,酒,同小茴香~能夠將一件肥到爆既豬搞到唔膩,🧚‍♀️It’s magic! 🪄*依間絕值得一試再試,下次要試佢個魚同豬先🤤**🤡大家去到不
🔥火魔醉蜆👏

🥩Gremolat 風味紐西蘭ps穀飼肉眼扒🥦
肉係靚,所以肉味農唔洗講~
所以,肉係堅入哂香草既味~
旁邊仲有🍅他他醬,清新解膩~
磨菇同佢個薯蓉溶為一體~
不。得。了!
2合為1,好正😋

🐷Today Special🌟
(由於我唔記得佢個名,我就幫佢改返個啦)
😈魔鬼脆脆鬼佬豬腩肉👹
依個呢,不得了!
佢個皮仲要脆!同埋啲肉係靚野,無臭狐😺
成件事,我覺得佢個汁先重點~
我估係芥辣,酒,同小茴香~
能夠將一件肥到爆既豬搞到唔膩,
🧚‍♀️It’s magic! 🪄

*依間絕值得一試再試,下次要試佢個魚同豬先🤤

**🤡大家去到不妨睇下佢個menu,
有幾張相真心好好笑😆唔好問我係咩,
要知就去食啦✌️
🥦Little Fresh Cafe & Bar🥩