2019-06-28 103 views
朋友約我出去食日式火鍋,話新開又標榜日本高級黑毛和牛此店火鍋共有4款套餐:加拿大豚肉/日本雞肉放題 $168;美國牛肩胛放題$188;安格斯極級別牛小排放題$238;直送極上A4黑毛和牛放題 $328!任食日本直送A4黑毛和牛都只係$328,抵,所以二話不說揀左嚟個set,而且因為叫最貴的set,可以試齊哂所有肉有成八種湯底咁多,分別係:蘿蔔豚骨濃湯、和風味噌湯、泰式冬陰功湯、馬來沙嗲風味、木魚昆布、蕃茄薯仔豚骨濃湯;還有兩款需要加$20,就係鮮龍蝦濃湯和期間限定湯底自助吧多款特色丸類, 蝦滑, 有機新鮮蔬菜及菇菌類任食另有炸蝦丸配咖哩,頗特別我哋加左$15要左轉鴛鴦火鍋,可任選基本六軟其中兩款,而我哋揀左蘿蔔豚骨濃湯拼蕃茄薯仔豚骨濃湯蘿蔔豚骨濃湯好濃郁得嚟有很重的清甜蘿蔔味;蕃茄薯仔豚骨濃湯的蕃茄味與豚骨味好平衡,兩者的味道都很出,不會過濃美國牛肩胛肉- 肉質普通,但勝在都幾有肉味安格斯極級別牛小排- 牛肉味很重,而且灼完有爽滑感,好好味,我試完不禁特登order多一客直送極上A4黑毛和牛-既然任食,我哋當然主攻貴嘢,灼十秒,入口即溶,牛油味香氣四溢,再來一客加拿大豚肉- 這個豚肉也
朋友約我出去食日式火鍋,話新開又標榜日本高級黑毛和牛

此店火鍋共有4款套餐:
加拿大豚肉/日本雞肉放題 $168;
美國牛肩胛放題$188;
安格斯極級別牛小排放題$238;
直送極上A4黑毛和牛放題 $328!

自助吧多款特色丸類, 蝦滑, 有機新鮮蔬菜及菇菌類任食

另有炸蝦丸配咖哩,頗特別

蘿蔔豚骨濃湯拼蕃茄薯仔豚骨濃湯

美國牛肩胛肉- 肉質普通,但勝在都幾有肉味

美國牛肩胛肉

安格斯極級別牛小排

直送極上A4黑毛和牛

加拿大豚肉- 這個豚肉也不錯,有肉味,而且肉質帶點爽口

加拿大豚肉

兩小時120分鐘比一般日式火鍋放題長,如果唔食和牛仲有5小時馬拉松式任食

最吸引嘅係Haagen-Dazs可以任食,每日也有四種味,而今日仲有我的最愛-cookies & cream

雪糕
$361 (Dinner)
蘿蔔豚骨濃湯拼蕃茄薯仔豚骨濃湯
安格斯極級別牛小排