2024-01-17 290 views
由結論講起,和牛質素極高,服務又好,性價比高,作為生日飯或者重要聚會一啲都唔失禮,食完已經即刻介紹俾朋友,放入私心宴客餐廳list😆門口有少少難搵,喺個巷仔位都轉入去。為咗避免同人迫,特登揀咗早少少嘅時段,餐廳嘅座位坐得好舒服,而且侍應好有禮貌,招呼周到叫咗一個二人前套餐,$898入邊已經包左A5和牛、野菜盤、日本蘭王、讚岐烏冬同埋雪糕🤤落單冇幾耐,侍應就擺低今日嘅主角,鹿兒島A5和牛,仲有埋出世紙真係不得了。淨係見到上面粉紅色嘅雪花,就已經非常期待,食指大動😚再來就係野菜盛合,經典壽喜燒配搭,京蔥豆腐冬菇油揚等等,期待值MAX!! 🤤當我哋仲諗緊咩叫棉花糖壽喜燒,棉花糖就出現了。原來棉花糖係用作醬汁嘅糖分,當醬汁淋落去嘅時候棉花糖就會融入壽喜燒將入邊。職員非常貼心,喺醬汁燒熱緊嘅時候,會叫我哋搞散蘭王雞蛋,用嚟點牛。另外燒牛肉嘅時候,仲會問我哋要生定熟啲,配合返唔同口味嘅客人👍初初揀咗要生啲,為左試到和牛既油香。果然不負眾望,入口即溶,油香完美充滿成個口。感謝大自然養育牛媽媽,感謝牛媽媽生咗牛仔,呢一刻成為我身體嘅一部份,幸福嘅感覺就係咁🙇🏻‍♀️最後都試咗熟啲嘅和牛,柔潤嘅感覺少啲,

最後都試咗熟啲嘅和牛,柔潤嘅感覺少啲,但牛肉嘅香味會更加濃郁,口感會札實啲,我覺得兩種食法各有各精彩之處😆

食完牛,就到野菜盛合既部分,因為牛既肉汁已經融入左壽喜燒醬汁底,煮出嚟嘅椰菜,每一啖都充滿壽喜燒汁嘅香味,而且蔬菜都好新鮮,同樣係食到停唔到口

點埋但有牛肉汁嘅蘭王蛋汁,好味到一滴都唔捨得浪費🥰

最後送上雲呢拿雪糕,畫上完美嘅句號💕

如果嫌唔夠飽,仲可以叫串燒,不過我哋兩個女仔,二人前嘅壽喜燒完全足夠

埋單加埋兩杯嘢飲每人五百幾,呢個價位有呢個食物質素,真係超值,一食完已經即刻介紹俾朋友👍

呢排個市唔好,希望佢長做長有,等我繼續有得食🫶

• 壽喜燒二人前
  • A5鹿兒島黑毛和牛