2007-11-01 9 views
一直以為日本人會把最靚、最正的東西留給自已用,只會把次一級的東西作外銷。既然牛陣咁厲害,拎到最頂級既和牛,仲要係任食,咁就點都要試一試。去到有好多個唔同既價錢,但主要都係分別在於牛肉的質素,一心黎試A5既,就要個和牛日式湯底。湯底就真係得個湯,配料要自已去拎,配料唔算多,得三兩款菜、粉絲、烏冬、冬菇、豆腐等等。個湯底真係太甜;牛肉既色澤同雪花分佈都OK,但係就真係唔知點解無乜牛肉味,而且肉質唔夠滑,坦白講,我在日本試過一塊A3都比佢有肉味同滑得多。不過佢地既服務都幾好,我地叫左大概6個round和牛,佢地每一次都好快就送黎,無話拖慢浪費時間,而且好有禮貌,亦會主動加水加湯。但衛生就真係要搞搞佢,食到尾聲時,竟然俾我發現有隻小強係度四圍行黎行去。