2020-09-07 36 views
放lunch黎左Aeon搵食,同事話想食日本野就走埋去壽司櫃哄下啦,原來埋邊有位坐可以堂食,呢個堂食位係拉麵店同壽司店共用,見完之後轉場去左食拉麵,哈哈,始終呢啲難外賣嘅梗係有堂食開心啲啦。同事叫左拉麵加叉燒飯嘅套餐,有汽水送。拉麵有分(特)同(正),特就係多啲餸嘅豐富版,同事要左正黑豚骨拉麵。試左一啖同事個湯底,呢個黑蒜油湯底味道濃郁,好香又唔過鹹,好味噃,我見同事飲晒成碗,哈哈。仲有細叉燒飯,用上珍珠米,連埋叉燒啲肉汁又幾好味。我就叫左拉麵加餃子餐,夠㗎啦,食唔落太多。同樣選了正拉麵,口味就揀左白豚骨,賣相不錯啊。湯底濃郁,飲落有少許黏口,不死鹹啱口味。麵條掛湯無鹼水味,份量屬大幾大碗下。叉燒半肥瘦,軟腍,入口甘香不肥膩。溏心蛋好流心,但我覺得略略鹹左少少。轉成套餐加了餃子同汽水,餃子揀了三只份量,煎得香口好食。原本套餐仲有日式沙律,不過個日賣晒,我同同事趕時間就廢事等了。
同事叫左拉麵加叉燒飯嘅套餐,有汽水送。
仲有細叉燒飯,用上珍珠米,連埋叉燒啲肉汁又幾好味。
我就叫左拉麵加餃子餐,夠㗎啦,食唔落太多。
同樣選了正拉麵,口味就揀左白豚骨,賣相不錯啊。
湯底濃郁,飲落有少許黏口,不死鹹啱口味。
麵條掛湯無鹼水味,份量屬大幾大碗下。
叉燒半肥瘦,軟腍,入口甘香不肥膩。
溏心蛋好流心,但我覺得略略鹹左少少。
轉成套餐加了餃子同汽水,餃子揀了三只份量,煎得香口好食。

2020-09-04
$100 (Lunch)