2021-01-10
逸東酒店嘅中菜逸東軒就食過幾次,呢次再食埋普慶餐廳嘅自助餐啦💛呢個tea buffet 淨係星期六日同公眾假期先有,每位$228加一先$250到呢排去到一月尾個主題係「威士忌邂逅朱古力」襯晒凍冰冰嘅天氣Afternoon tea 緊係主打甜品,有各種朱古力味嘅甜品,包括心太軟、忌廉慕絲、泡芙,仲有幾款蛋糕🤤最緊要係仲可以任食movenpick 雪糕,淨係雪糕都可以食到回本🤭🤭除左甜品,佢嘅熱食都有唔少選擇,比想像中多,佢個金寶海鮮湯好好飲🤣🤣🤣飲品方面,有汽水,維他奶麥精,咖啡同茶呢啲都任飲,仲可以任飲兩杯special cocktails(雖然我唔太識欣賞)🤔比起lunch buffet,雖然野食少左3分1到,但我覺得tea buffet仲吸引同抵食,特別係岩啲唔鍾意食海鮮嘅朋友,因為我覺得佢啲海鮮真係冇特別出色🤭
呢排去到一月尾個主題係「威士忌邂逅朱古力」襯晒凍冰冰嘅天氣