橫濱家系町田商店係日本超過750間分店,宜家係香港開第一間分店!拉麵不嬲都有唔同嘅派系,所以多數Menu上面嘅拉麵口味都唔多,專心做好一款拉麵,橫濱家系町田商店就主打豬骨醬油拉麵,有分MAX拉麵、EAK拉麵、味噌拉麵、沾麵,仲有幾款丼飯、小食。下午茶時間有優惠套餐,包括橫浜終極MAX拉麵(小盛)🍜份量少啲,不過有埋餃子、飲品。豬骨醬油拉麵再加埋雞湯熬製而成,湯底濃厚細滑,飲落清甜,唔會太鹹,配料有薄切叉燒、鵪鶉蛋、菠菜、紫菜。麵條由自家工場製作,可以揀粗麵或幼麵,個人就鍾意粗麵多啲,比較有口感。另外叫咗斑馬大蒜牛油拉麵,比起基本嘅豬骨湯拉麵,多咗黑蒜同埋牛油,鍾意食濃味啲嘅朋友可以揀呢個,一路食嘢嘅牛油嘅香味🧈湯底更加有層次感😋小食方面,套餐跟嘅餃子不過不失🥟我更加鍾意章魚小丸子,表面脆脆地,加埋燒汁幾好食😋

下午茶時間有優惠套餐,包括橫浜終極MAX拉麵(小盛)🍜