2023-10-18
Airside 紅左一排,有人去左好多次,我後知後覺先第一次幫襯,選嘅反而係Foodcourt,因為知道有我最愛嘅小店山城小麵係到,「FOODMUSE」隨啟德 Airside 開幕日就同時開左,呢個應該係除咗中環個Basehall外最多星級品牌加盟嘅food court 。我最想食川首次登陸香港的韓國過江龍漢堡專門店 Needs Burger,仲有另一間傳統韓國家常菜今日漢江,其他的日本過江龍豚骨拉麵 Tiger Ramen都好似幾吸引,另一個好多人食過嘅日式咖喱飯專門店銀咖喱,而經典台灣美食古早台居同好多人鐘意嘅Fusion 越南菜越男仔都係呢個foodcourt入面。而我最愛食嘅係太子開始出名嘅重慶四川家鄉麵食山城小麵。可能太過火熱,平日晚都好爆場,勁難搵位,Needs burger都排到傻,最後食最容易嘅Pepper lunch ,當晚食左個限定嘅辣牛肉炒飯同最正嘅芝士粟米鐵板飯。另外當然要吃山城,非常推薦山城小麵個山城二人餐,每人一個面一個小食一個甜品一個飲品,都係$148,可以食到佢最出名嘅山城牛肉麵仲有紅燒肥腸麵,呢個係私心推介絕對值得食。記得要用某手機應用程式,免排隊手機
而我最愛食嘅係太子開始出名嘅重慶四川家鄉麵食山城小麵。
記得要用某手機應用程式,免排隊手機點餐,仲可以儲積分換獎賞,附近街坊一定要download。
連續幾日都寫下airside stay tuned。