2024-07-08
間中想獎勵下自己,發掘到啲靚餐廳兩個人一千有找,都有類似omakase嘅套餐,性價比好高。酒漬鮑魚好大隻,質地軟滑,略嫌酒味唔夠濃,只有淡淡酒香。三文魚、鯛魚同赤蝦作為套餐刺身都好厚切,有加分,三款都好新鮮,尤其鐘意三文魚好肥美,赤蝦爽甜。雜錦魚生他他同刺身新鮮度一樣,有光澤有彈性,有少少紫蘇花提味。和牛壽喜燒小鍋有齊壽喜燒必備嘅配料,兩大片和牛肉質都唔錯,如果醬汁再濃味啲就更好。前菜拼盤擺盤好靚,炸蟹肉可樂餅熱辣辣外脆內軟,配清新嘅青椒仔係神來之筆。 合桃小女子份量俾得好慷慨,合核同魚仔都炒得脆身好香口,甜甜地餸酒一流。 鮟鱇魚肝醬多士搽薄薄一層已經好濃味,咸香惹味。 燒鱈魚片脆到好似薯片咁,魚香十足點沙津醬好好味。串燒非常出色,雞翼外脆內嫩,肉汁爆棚到滴出黎,簡單鹽燒已經好美味,媲美日本專門串燒店。 汁燒茄子甜甜地,加少少櫻花蝦好香口,紫洋蔥爽脆清甜。炭燒 A4 伊藤和牛表面燒得焦香,內裡嫩紅。 估唔到嘅係A4原來已經好甘香,油香同肉汁爆哂出黎,係今晚我最鐘意嘅一道菜,物有所值。
酒漬鮑魚好大隻,質地軟滑,略嫌酒味唔夠濃,只有淡淡酒香。