2021-10-14
近排放假愛蒲銅鑼灣🥳 呢日就去咗ʙᴀsᴇ 𝟾食ʟᴜɴᴄʜ🥰 我負責食,隔離有人幫手打卡,開心🐷呢間ᴀʟʟ ɪɴ ᴏɴᴇ ᴄᴀғᴇ幾特別,除咗係ᴄᴀғᴇ,仲係sᴀʟᴏɴ又有美甲。想飲杯咖啡,食啲輕食,可以坐樓下ᴄᴀғᴇ;想用餐環境氣氛幽靜,想剪髮、美甲可以上樓上🤩 另外,室內裝潢加入咗啲玻璃元素,我呢個玻璃控表示狠喜歡😍 ʟᴜɴᴄʜ ᴍᴇɴᴜ $𝟷𝟺𝟾 sᴛᴀʀᴛᴇʀ: 🔺雜菜沙律、青瓜、柚子汁 ᴹⁱˣᵉᵈ ˢᵃˡᵃᵈ, ᶜᵘᶜᵘᵐᵇᵉʳ, ʸᵘᶻᵘ ᵈʳᵉˢˢⁱⁿᵍᴀɴᴅ 🔺紅菜頭湯 ⱽᵉˡᵒᵘᵗᵉ ᵒᶠ ᵇᵉᵉᵗʳᵒᵒᵗ👵🏻💭 紅菜頭湯好香甜,沙律配柚子汁好清新開胃👍🏻 ᴍᴀɪɴ: 🔺烤無骨法國春雞(半隻)配菠菜番茄沙律(+$𝟸𝟶) ᴿᵒᵃˢᵗᵉᵈ ᵇᵃᵇʸ ᶜʰⁱᶜᵏᵉⁿ ⁽ʰᵃˡᶠ⁾ ʷⁱᵗʰ ˢᵖⁱⁿᵃᶜʰ & ᵗᵒᵐᵃᵗᵒ ˢᵃˡᵃᵈᴀɴᴅ 🔺慢煮紅酒燴牛肩胛肉配雜錦蔬菜·自家製法國奶油麵包 ˢˡᵒʷ ᶜᵒᵒᵏ ᵇᵉᵉᶠ ᶜʰᵘᶜᵏ ᵉʸᵉ ʳᵒˡˡ ˢᵗᵉʷ, ʳᵒᵃˢᵗᵉᵈ ᵐⁱˣᵉᵈ ᵛᵉᵍᵉᵗᵃᵇˡᵉˢ, ʳᵉᵈ ʷⁱⁿᵉ ˢᵃᵘᶜᵉ, ʰᵒᵐᵉᵐᵃᵈᵉ ᵇʳⁱᵒᶜʰ
ʟᴜɴᴄʜ ᴍᴇɴᴜ $𝟷𝟺𝟾
sᴛᴀʀᴛᴇʀ:
🔺雜菜沙律、青瓜、柚子汁
ᴀɴᴅ
🔺紅菜頭湯
ⱽᵉˡᵒᵘᵗᵉ ᵒᶠ ᵇᵉᵉᵗʳᵒᵒᵗ
👵🏻💭 紅菜頭湯好香甜,沙律配柚子汁好清新開胃👍🏻
ᴍᴀɪɴ:
🔺烤無骨法國春雞(半隻)配菠菜番茄沙律(+$𝟸𝟶)
ᴀɴᴅ
🔺慢煮紅酒燴牛肩胛肉配雜錦蔬菜·自家製法國奶油麵包
ˢˡᵒʷ ᶜᵒᵒᵏ ᵇᵉᵉᶠ ᶜʰᵘᶜᵏ ᵉʸᵉ ʳᵒˡˡ ˢᵗᵉʷ, ʳᵒᵃˢᵗᵉᵈ ᵐⁱˣᵉᵈ ᵛᵉᵍᵉᵗᵃᵇˡᵉˢ, ʳᵉᵈ ʷⁱⁿᵉ ˢᵃᵘᶜᵉ, ʰᵒᵐᵉᵐᵃᵈᵉ ᵇʳⁱᵒᶜʰᵉ
👵🏻💭 春雞去骨好貼心,好啱我呢啲懶鬼食🤣 而且雞肉嫩口鎖汁🤤 配返啲鮮甜嘅菠菜番茄沙律,又可以解滯🥰 唔錯唔錯!另外,個慢煮牛肩胛肉都好軟腍入味,配埋入味嘅薯仔、紅蘿蔔,仲有香脆嘅奶油麵包,好味又飽肚😋
ᴅᴇssᴇʀᴛ:
🔺抹茶巴斯克焦香芝士蛋糕
ᴳʳᵉᵉⁿ ᵗᵉᵃ ᵇᵃˢqᵘᵉ ᵇᵘʳⁿᵗ ᶜʰᵉᵉˢᵉᶜᵃᵏᵉ
👵🏻💭 蛋糕嘅抹茶味好香濃,表層帶少少焦香💕 係室溫放耐啲,口感會更ᴄʀᴇᴀᴍʏ😛
ᴅʀɪɴᴋ (+$𝟹𝟶) :
🔺鮮奶咖啡 ᴄᴀғғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ