2015-12-07 583 views
好耐冇同屋企人出黎食飯,今次就聽朋友介紹,我同家姐,媽媽就去去食呢間餐廳,首先地方一看十分寬敞舒適,播着悠揚的音樂,令人有心情放鬆的感覺,而且侍應很快就幫我們一張很寧靜的枱,現場我最欣賞倒轉的巴黎鐵塔,非常有特色,侍應給我們一ipad看menu,十分方便,又可放大食物選擇,十分好首先,我們點了一瓶Torres Vina Esmeralda(2014 Spain),因為今晚同屋企人主要係嘆海鮮,所飲白酒是常識吧!呢隻酒有玫瑰花香,容易入口,微甜,簡直女士至愛!我媽媽整晚喝了一大瓶,非常厲害!另外,這裡package 叫一支酒會送一盤海鮮拼盤,十分優惠和吸引,於是我們加了一個拼盤另外有額外叫了四隻生蠔,海鮮拼盤很大份量,而且全部都好新鮮又甜,好出色,有飽魚,蟹,大蝦,青口等等,極力推介,另外,四隻生蠔亦都好creamy 口感滑溜溜又鮮甜,另外,我們叫了一個加州風情pizza ,今次pizza我真係好欣賞,材料有好惹味沙樂腸同軟身香滑好流質既那蘇里拉芝士,餅底係傳統薄身,不會食完有很膩的感覺,入口好濃香,加上熱愛芝士既我,大啖大啖食,簡單不能自拔最後就係龍蝦汁海鮮意大利飯,飯粒飽滿吸收了龍蝦

最後就係龍蝦汁海鮮意大利飯,飯粒飽滿吸收了龍蝦汁的精華,龍蝦汁的鮮味慢慢滲入,所以全部飯都圴勻地被湯汁包裹着,而且不要少看這少少的飯,我們三個吃完也飽得很,
總括,我喜歡這間餐廳,一來是侍應很熱情的招呼我們,不斷向我們推介美食,而且個個都笑容可掬,整體我全部都很滿意,以後一定還會再來!
  • 海鮮拼盤
  • 生蠔