2017-03-22 2913 views
最近幾個月開始,我發現自己愛上香味濃郁的印度菜,特別是這間其貌不揚但頗有情調的印度餐廳,每個月必定至少光顧一次。上個週日夜晚,同男朋友不約而同霖到尼間餐廳,於是又來到這裡。餐廳不大,但環境清淨舒適。我們一共點了3個咖喱,配上蒜蓉包和印度黃飯。一個係特辣雞肉咖喱Murgh Vindaloo,是最辣的一種咖哩。咖喱顏色鮮紅,入口一陣香辣味湧上味蕾,真係無限刺激。我個人無辣不歡,次次來到都會點這款咖喱。第二個係garlic prawn, 要特別推薦這款。名字上以為會蒜蓉味很重,原來食起反而有陣香甜味,滋味可口。蝦球大隻、口感爽滑,非常好味。第三個係美國豆channa Masala, masala係最常見咖喱之一,豆蓉配上咖喱,口感很好。另外特別推薦羊肉炒飯(今次冇點)mutton biryani,試過就知,香港至今食過最好味葛。

Murgh  Vindaloo
Garlic  Prawn
Canna  Masala
2017-03-19
$170 (Dinner)
Murgh  Vindaloo
Garlic  Prawn