2018-08-19
之所以將餐廳形容為琥珀因爲其格局溫暖而不失優雅,牆上的裝潢更散發出微微的黃光,氛圍平靜。酒吧仲有得直播英超,睇波一流。扒的Main份量好大,話佢係美國portion都唔過份,2人食都好夠飽。12oz肉眼扒已經咁大塊,另有16oz的選擇豈不是要3個人分享先食得完。Rib eye厚而多汁,熟的程度揀了五成,出到來大概六成左右,啱啱好無血水,肉質鮮甜無筋啖啖肉,唔加汁都唔會乾,如果蘸上提供的醬汁更加覺得juicy。配肉的薯條都好出色,外脆內軟而且幾fresh, 無錯薯條竟然有少少fresh的感覺。虎蝦羅勒番茄汁扭捲粉有兩隻大大的虎蝦,腸已經去除而且介開左,就咁用叉都好易剝到殻,蝦肉鮮甜爽口唔乾。扭捲粉好似話係餐廳自己捲的,M1集團的bar and restaurant都會有呢種粉,口感特別彈牙有空氣感,因為係通心,掛汁能力都高d。加咗辣肉腸的番茄汁都唔算太辣,反而令茄子好入味。Signature cocktail 之一的Tap Sonic賣相不得了,港女呃like必備,花雪左係冰入面,所以cocktail 的味道會越飲越濃,越飲越重花香味,呢杯簡直是色香味俱全。另一signature coc
另一signature cocktail的Sleeping beauty feat coffee賣相都好靚,咖啡味濃同時rum的酒味又無被遮蓋,杯底的珍珠增加左酒的口感。