這晚是朋友推介下而到Ambrosia Oyster Bar & Grill .真的有時代感和貴氣.一個超水準的美食.一進店內就比眼前270度落地玻璃窗,居高臨下,4,000呎的地方.所有位置都可以盡享一幅幅3D維景風景畫.我們一同4人..每人叫了 4隻生蠔.待應生為我們推介.叫我們由淡味道開始吃起..都很專業.第一隻吃就是kumamoto.身形細小,又爽又很甜美.第2隻吃Mexican Pacific身形肥大味首甜甜的.第3隻就Coffin bay 入口Juicy柔軟.海水味都很濃.第4隻吃Roumegous 入口時都很有海水鹹味.跟住叫了一個36個月黑毛豬.很有豬味.又夠香而且鹹味岩岩好.我地叫左二個湯..一個磨姑湯..一個龍蝦湯.嘩..龍蝦湯.超有龍蝦味道,,同其它只用蝦煮的根本不可以比較.仲有龍蝦肉吃..好好味呀.跟住吃個凱撒沙律.很有芝士味.味道很清..好味道再叫了一個海鮮湯.嘩..超鮮甜..有蟹,蜆..龍蝦..呢個一定要飲.超好味大盆來啦..當晚有一個特別菜色.每晚不同的..當晚就係羊柳,半生熟的上,吃上去很軟外脆內嫩..超有水準..再加埋安格斯牛.6成熟..脂香肉香焦香迸發
甜品

羊柳安格斯牛.

凱撒沙律

超好味的龍蝦湯

36個月大黑毛豬

4隻生蠔

夜景

跟住吃個凱撒沙律.很有芝士味.味道很清..好味道
大盆來啦..當晚有一個特別菜色.每晚不同的..當晚就係羊柳,半生熟的上,吃上去很軟外脆內嫩..超有水準..再加埋安格斯牛.6成熟..脂香肉香焦香迸發.
最很吃甜品了.日本雪糕.心太軟,,心太軟一定要吃.朱古力品香濃..又不太甜.這個晚上大飽口福了..由7.30坐到11.30.精緻西餐加埋無敵美景..真係唔捨得走..我地會多d上去。。會再試唔同的食物。。。超水準呀。。。。。
2010-11-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$750 (Dinner)
Celebration
超好味的龍蝦湯
凱撒沙律
羊柳安格斯牛.
甜品
  • kumamoto,MexicanPacific, Roumegous,Coffin bay