2016-10-10 360 views
#三個90後吃貨 👧🏻:出城啦!😆有吃貨同我地講:點解成日都介紹新界西北美食,吾介紹其他地區😂👻收到!收到!你地對食既要求,今次黑面神B part住偽文青 走出新界 去到銅鑼灣 食#newyorkdiner 試下來自美國的它🤗..這店新開一星期左右,都有好多一家大小光顧,也有美國人,店內環境別具紐約風 American style🤘🏻YO man!!至於食物方面,由黑面神B發板,叫左個肉眼扒、脆炸芝士同燒焗豬手件👻..1️⃣肉眼扒$228 我地就點了5成熟,上到枱,就overcook左少少,加上牛扒筋位較多,要有番甘上下牙力先得😹但勝在份量足,配薯菜加燒汁,男士們應該夠吃的。..因戰鬥力一般,所以我地主攻小食。2️⃣脆炸芝士配黑松露醬$58,香濃芝士角,點黑松露醬,重芝味,岩哂大胃D,可惜你不在,別🍇😆。3️⃣而燒焗豬手件$88,懶人可點,不用切,而為你切好,豬手件貌似叉燒🤔豬手扮叉燒?咩玩法😗 如果個豬手皮再脆卜卜d,口感更佳😌..飲品方面,偽文青點了 呃like必點的 4️⃣海洋梳打🐳 $38 為了呃like,你可以去到幾盡😂😂(講笑!👷🏻)賣相確實不錯,但開頭飲覺得略甜,之後d冰融融下,又覺得可
#三個90後吃貨 👧🏻:出城啦!😆
飲品方面,偽文青點了 呃like必點的 4️⃣海洋梳打🐳 $38 為了呃like,你可以去到幾盡😂😂(講笑!👷🏻)賣相確實不錯,但開頭飲覺得略甜,之後d冰融融下,又覺得可以😬同埋偽文青覺得食美國野,都偏重口味,大大份,一定要一定要一定要點飲品,吾係會渴死😅5️⃣而黑面神B就點了熱壺菠蘿桂花烏龍$68,真係成個壺上連燭臺,繼續加溫,B認為都係偏少少甜,(吾通係條友仔平時飲凍ot全走甜有關,口味奇特😹,其實個人都係🌚)講返正題,B:如果再熱少,口感會更佳。