2016-03-06
Amour Garden Grill & Bar 旺角豉油街15號萬利商業大廈4樓 今晚晚餐在旺角,我地一向都想坐得舒服,在旺角去樓上Cafe就最o岩喇,仲記得信和斜對面有家巴黎鐵塔Cafe, 去到原來已經無左,那就上Openrice再search,這裡附近就有Amour, Amour法文就是墜入愛河,就等我地來個浪漫晚上吧!我地早來,6點九到,都有三四檯客,全場有十幾張檯,中庭放了兩大部標準酒吧的飛標機,燈光好柔和,音樂非常舒服,多數播台灣情歌同Jazz, 過了晚市就變身樓上酒吧,所以Amour營造浪漫氣氛確有一手。這裡的Set of Two好抵食,$268就有沙律同埋頭盤,仲有埋甜品添!餐湯-磨菇湯先來餐湯蘑菇湯細細玩帶埋相好靚,幾Creamy ,幾重蘑菇味。 惹味Amour肉丸雙重奏 頭盤有四粒小肉丸配有茄汁及薯蓉墊底,肉丸應該係煮好後再煎香左才上台的,幾香又真係無講錯幾惹味,咁話好快就比我地清晒啦!輕食吞拿魚波菜沙律沙律絕對不容錯過,雖然細細碟賣相一般,但係那個波菜生菜配下面那吞拿魚醬一起食嘅時候又非常美味,清新吞拿魚味好濃,那個酸酸甜甜的味道實在不是出面一般吞拿魚醬可比,
Amour Garden Grill & Bar
旺角豉油街15號萬利商業大廈4樓
今晚晚餐在旺角,我地一向都想坐得舒服,在旺角去樓上Cafe就最o岩喇,仲記得信和斜對面有家巴黎鐵塔Cafe, 去到原來已經無左,那就上Openrice再search,這裡附近就有Amour, Amour法文就是墜入愛河,就等我地來個浪漫晚上吧! 我地早來,6點九到,都有三四檯客,全場有十幾張檯,中庭放了兩大部標準酒吧的飛標機,燈光好柔和,音樂非常舒服,多數播台灣情歌同Jazz, 過了晚市就變身樓上酒吧,所以Amour營造浪漫氣氛確有一手。 這裡的Set of Two好抵食,$268就有沙律同埋頭盤,仲有埋 甜品添!
沙律絕對不容錯過,雖然細細碟賣相一般,但係那個波菜生菜配下面那吞拿魚醬一起食嘅時候又非常美味,清新吞拿魚味好濃,那個酸酸甜甜的味道實在不是出面一般吞拿魚醬可比,這個沙律可以值得有四星半嘅!
-----------------
抵食 4/5
--------------
總評分 8/10
-------------- P.S.後記
加上外邊有一個大型露台,我睇大概都有成千呎,晚市他們也有提供BBQ燒烤晚餐,基本每位$168就有啦,你都可以加到多100幾十蚊升級版加多啲海鮮或者生蠔,下次我地多D人黎可試試!燒野食加室內掟鏢也過癮!