2024-08-10
上一次同一大班人嚟食,基本上試齊啲嘢,全部都好好食!上次嚟唔知點解冇咩人,但今次平日夜晚嚟到個場爆曬,可能俾大家發現呢間隱世平價尖沙咀美食了。今次食第二次,必定要再推叫蛋糕送甜品呢個set,蛋糕大大件又好味,水準一樣,飲品60幾蚊嗰啲都叫得真係超抵!// 黑麻麻之戀蛋糕食第二次食真啲,底下係芝麻海綿蛋糕、中間一層cream夾雜柿餅碎粒、頂層厚厚但唔膩、冇負擔嘅芝麻cream。食嘅期間必須夾插一啲Oreo餅碎,增加甜度及咬口。成個蛋糕都超級豐富芝麻味,絕對係芝麻愛好者必食!再一次極欣賞呢個蛋糕加入韓國特色柿餅,意外地同芝麻10分夾!櫻花棉花糖泡泡浴呢杯基本上就係一大杯鮮奶、加2粒棉花糖、同埋一啲士多啤梨糖漿喺杯邊、同士多啤梨乾碎粒喺面。熱熱嘅鮮奶將棉花糖達致微溶狀態,飲嘅時候咬啲棉花糖一齊飲,即刻令杯奶唔同咗,帶啲甜味,幾好飲。不過我朋友嫌棉花糖太甜,淨係伴隨少少杯邊嘅士多啤梨糖漿去飲,士多啤梨味唔會太強同太甜,所以喜愛度因人而異。平時都覺得棉花糖太甜的話,可能都會覺得呢杯奶好甜。不過真心佢呢杯嘢飲好大杯,係餐牌裏面第四貴、期間限定嘅飲品,叫蛋糕佢都照送!(有三款飲品係唔送的,請問侍應~
// 黑麻麻之戀蛋糕
成個蛋糕都超級豐富芝麻味,絕對係芝麻愛好者必食!
櫻花棉花糖泡泡浴
(有三款飲品係唔送的,請問侍應~)
另外叫咗上次試過都好好味嘅漿果黑毛豬卡邦尼意粉,依舊保持水準,好食。
佢同平時嘅卡邦尼意粉,會相對乾身,但係意粉煮得剛剛好,每啖都有芝士同蛋嘅卡邦尼醬、食嘅時候伴隨厚切一條條嘅黑毛豬,帶點鹹味,好好食!