2021-11-07
雖然堅尼地城呢間cafe開業已經有好一段時間喇,都係決定要介紹下,因為係難得一間會翻啅又翻啅嘅cafe🤣最吸引我就係佢嘅樓底好高,加上落地玻璃設計充滿格調,店內亦都擺滿藝術作品,坐喺入面感覺自己沾上咗少少文化氣息😂 (講笑姐,事實係成個感覺好relax)🌟Crème brûlée $68焦糖布丁其中一個我最喜愛嘅甜品,呢到嘅布丁上枱已經好presentable喇,表面嘅焦糖被燒成薄薄嘅脆皮,加上入口細膩嫩滑嘅布丁同埋濃濃嘅蛋味,係幸福嘅滋味啊!名副其實嘅睇得又食得!🌟Boston lobster linguine $188呢度嘅擺盤真係冇得輸!雖然呢個擺盤嘅龍蝦意粉而家好似已經冇咗,但係我真係覺得幾靚,所以share比大家欣賞下😉🌟Breakfast fantasy $148呢個All day Breakfast賣相又係幾靚,味道不過不失,沙律用咗mango sauce,成件事係幾Fresh幾impressive嘅!💭大家去之前記得要book枱, weekend通常都好full!另外其實佢係有藝術打印咖啡,任何你想整嘅圖案或者相片都可以!大家可以試吓,都幾得意🙃
🌟Crème brûlée $68
🌟Boston lobster linguine $188