2023-10-22
💛 初頭唔知道Shiok點解,原來呢個字係馬來語Syok轉化而成嘅Singapore English,解啲嘢食好好味同埋啲嘢好正😝 咁就完全明白點解啲間餐廳改呢個名啦🤣💛 餐廳裝修色彩繽紛,又有少少復古風格,打卡一流!我去食嗰日原來只係開業左幾日,但係晚市都已經坐滿晒😳💛 娘惹蒜米酥脆魷魚$78份量都唔少😁 炸粉唔算厚,炸得香脆!魷魚彈牙唔會太韌☺️💛 馬來奶油咖哩雞 $118🐼 揀嘅菜式~ 唔係好辣,所以唔食得辣嘅都唔使擔心😌 咖喱入面仲加咗啲東南亞香料嘅味道,雞肉都唔會太鞋。另外加咗$15 椰漿飯~ 因為咖喱撈飯食一流🤣 椰漿飯真係有椰漿味香噴噴,又唔會太油👍🏼💛 檳城蝦麵摻摻 $118摻摻既意思係撈埋左油麵同埋米粉而成既麵底!湯底鮮濃。大蝦🍤三大隻,都算厚肉😍 仲配咗油條,雞蛋同埋芽菜等,口感都幾豐富👍🏼💛 咖央雪油烤吐司$58甜品是必嗌的!😍 多士烘得脆身👍🏼 亦好耐冇食過咖央~ 今次仲要每片都夾左舊雪油喺入邊,超邪惡😈💛 珍多尖蕊冰$46呢杯上枱嘅時候嚇親🤣 因為上邊好多棉花糖絲,仲要五顏六色,好似印第安人嗰隻公仔 (大家知唔知邊隻?😂)下邊就係椰汁珍多冰~ 甜甜的,亦有唔同顏
💛 娘惹蒜米酥脆魷魚$78
份量都唔少😁 炸粉唔算厚,炸得香脆!魷魚彈牙唔會太韌☺️
💛 馬來奶油咖哩雞 $118
💛 檳城蝦麵摻摻 $118
💛 咖央雪油烤吐司$58
💛 珍多尖蕊冰$46
下邊就係椰汁珍多冰~ 甜甜的,亦有唔同顏色啫喱條~