2011-06-03
差差差 blacklist本想等影完相食完飯之後寫一篇食評, 現在卻要我提早(未食) 寫一篇劣評 一星期前打去Augur-7 定枱不接受, 佢哋要我過多三天的下午<三時後>打去才可以book, 話係公司policy. ok, 咁其他客都一樣就算啦! 好喇, 終於打去book 到枱, 仲confirm 咗, 點知依家call 我話要取消我張枱, 因為剛接咗另一個大booking, 收埋人哋deposit, 冇枱俾我, 咁都得, 點做生意呀! book 枱如同虛設 咁遲, Friday 好難定枱, 仲send 咗sms 通知 friends, 而且冇理由confirm 咗都冇, 點會唔嬲呀! blacklist 佢呀! 從未試過咁嘅食肆, 未食都已經唔安心亦冇信心啦! 隨時會冇枱, 咁D食物同價錢都隨時可以變啦! 所謂policy, 只不過係佢地做到好似好難book 好full 咁 (限時booking), 但隨時都可以取消你的booking. 做生意咁亂嚟, 仲有人想去嗎? 除非想自討沒趣! 多多規矩但又唔守信用咁嘅手法做唔長, 就算好味都唔去呀,
ok, 咁其他客都一樣就算啦!
咁嘅手法做唔長, 就算好味都唔去呀, 何況又唔係特別好食 (我個friend 話去過一次冇再去, 又慢) 如果D客知道會咁, 仲敢book, 都怕怕啦, 因為唔知幾時到你會俾人賣枱呀!
差差差