2018-07-05 440 views
Superfood既牛油果好處好多,含不飽和脂肪、豐富維他命E、抗氧度高,我同老公都好中意食~我地會share一個做早餐,仲會發掘下餐廳嘅牛油果菜式。見朋友ig post左一個用牛油果盛載既latte,相當吸睛。趁住weekend去Pacific Place 食完lunch再走到星街一嚐~ 小店主攻附近既上班族,座位唔多,但一入店見到綠綠既"西蘭花牆"感覺舒服 。呢度除左Latte仲有多款既smoothies,juice。每一款都列明所用既蔬果,對人既好處。我就緊係一心一意揀Avolatte🥑☕啦Avolatte其實係將牛油果挖空約80%, 再喺入面注滿香濃既咖啡,奶既比例較少~仲可以喺呢個細細既牛油果拉埋花, 真係唔容易~ 呢個latte可以用小匙將咖啡同埋牛油果蓉一齊飲,好香滑!! 店員介紹呢期既Summer seasonal drink, 我地就揀左Athletic Power試下!係smoothies黎既, 入面包含左士多啤梨、香蕉、梨、牛油果、椰子油~ 充滿果香, 梨同士多啤梨相當突出 ! 小店仲用左不鏽鋼飲管,相當環保。除左注重身心健康,地球生態亦好重要㗎!中意蔬菜汁既媽媽

Avolatte

仲可以喺呢個細細既牛油果拉埋花, 真係唔容易~

Athletic Power

中意蔬菜汁既媽媽就點左杯Hoopers
有芹菜、青瓜、羽衣甘藍、檸檬、菠菜。呢杯對皮膚好既~雖然青綠色,但絕對無菜葉既澀味。芹菜、青瓜既清新最突出,檸檬既酸味令人有淨化既感覺~

店員介紹Homemade cookies 同埋Brownie等既小點,賣相吸引,可惜我地之前吃過午,再飲杯野已經食唔落了
只好留返下次試第二款飲品時再嚐~

喺呢度雖然只係飲杯野既時間,但足以感受到小店既人情味,有d人經過都會入黎傾吓計,仲可以隨便飲用detox water。

Detox water

唔幫襯都可以入黎飲杯水,咁有愛既小店真係好難搵啦!!

Avolatte
Athletic Power