2022-08-01
🔖 𝑩𝒇𝒐𝒓𝒃𝒂𝒈𝒆𝒍 𝒃𝒚 𝟰𝟬𝟰 𝑳𝑶𝑻 𝑭𝑰𝑵𝑬|𝑴𝒐𝒏𝒈 𝑲𝒐𝒌Weekend Book咗係附近做按摩,想食少少嘢終於有機會黎到呢間bookmark咗一排嘅Bagel 咖啡店。知道呢間Cafe 係由網店開到實體店,本身幾鍾意食Bagel,所以都幾期待。🥯.晏就三點幾黎到等咗十幾分鐘左右,因為舖頭唔算大所以都見到Keep住有人排緊。呢度每個月都會有唔同Bagel推出,今次試咗一甜一鹹—— 伯爵奶酥麻糬同鹹蛋黃芋泥肉鬆味👅。本身以為伯爵奶酥會好甜,但甜度啱啱好。伯爵茶味幾香,麻薯夠煙韌。而鹹蛋黃、芋泥同肉鬆三者好夾,整體唔算太濟~雖然Bagel係烘熱咗,但反而麵包本人食落就冇咩煙韌嘅感覺,純粹係覺得啲饀加分。.咖啡叫咗杯Rose Latte,味道就不過不失。見到呢度仲有Tiramisu 同 Basque Burnt Cheesecake,下次有機會都會黎試吓。.提番大家呢度有每人最低消費$80,如果淨係食件Bagel就唔夠啦。仲有用餐時間45分鐘,如果想同朋友黎傾吓計嘅話就未必好適合。而且服務態度一般般,深刻記得幫我嘟針卡嘅店員語氣冇咩禮貌。 😶🌫️* 伯爵奶酥麻糬 Bagel
* 伯爵奶酥麻糬 Bagel $42
* 鹹蛋黃芋泥肉鬆味 Bagel $42