2015-09-07
不用上班的星期一,出完沙田睇家俬,就返元朗揾食,阿媽突然話好耐無食過pizza,咁就黎pizza hut啦,是關呢度濶落啲,帶住bb真係好多行李,一袋二袋,仲試過比人歧視添。無pizza card,咁就揀其他優惠嘅餐先,叫左一個pork rib餐再side order一個大派,三個人夠哂食啦。要左忌廉湯,湯幾滑幾厚身,但略鹹左啲。黑椒蜆肉炒意粉,蜆肉只有幾粒,尚算鮮味,勝在意粉炒得香口,乾身夠鑊氣,條條粉有咬口,好味。主角pork rib,要左全份,全份$280,半份$240,感覺上全份抵好多。調得入味又夠淋,真係唔錯,點埋個燒烤醬一流。作為配菜嘅薯條亦好好味,粗薯條有薯味,又熱又脆,正呀。另要左香辣嘅大厚派,好香呀,雖然顏色唔太色彩,但係好多料下喎,見到好多蘑菇。芝士做唔到拉絲,但勝左芝味十足,派邊亦無過硬,成個都好好味,好快就ko左佢了。加十二蚊轉特飲,西班牙咖啡,唔知關唔關西班牙事,係凍啡加左舊cream同一球雪糕,味道香濃又滑,但都幾甜同一定超肥,好味嘅野都係邪惡嘅。除返一人唔哂兩舊水,抵食。
無pizza card,咁就揀其他優惠嘅餐先,叫左一個pork rib餐再side order一個大派,三個人夠哂食啦。 要左忌廉湯,湯幾滑幾厚身,但略鹹左啲。 黑椒蜆肉炒意粉,蜆肉只有幾粒,尚算鮮味,勝在意粉炒得香口,乾身夠鑊氣,條條粉有咬口,好味。 主角pork rib,要左全份,全份$280,半份$240,感覺上全份抵好多。調得入味又夠淋,真係唔錯,點埋個燒烤醬一流。作為配菜嘅薯條亦好好味,粗薯條有薯味,又熱又脆,正呀。 另要左香辣嘅大厚派,好香呀,雖然顏色唔太色彩,但係好多料下喎,見到好多蘑菇。 芝士做唔到拉絲,但勝左芝味十足,派邊亦無過硬,成個都好好味,好快就ko左佢了。 加十二蚊轉特飲,西班牙咖啡,唔知關唔關西班牙事,係凍啡加左舊cream同一球雪糕,味道香濃又滑,但都幾甜同一定超肥,好味嘅野都係邪惡嘅。 除返一人唔哂兩舊水,抵食。