2023-02-03
本人日前經Openrice訂座並如期出席,兩日後出席狀態仍然顯示等待確認,我致電餐廳查詢並要求更新我的出席狀態,一位英語女員工接聽,一聽到我不是預約訂座而是詢問以上情況就截斷我說話並不耐煩地指此問題不在餐廳,著我更新openrice app就收線,此對話中連我contact no,預約時間都無查詢過就敷衍掛線。我向openrice反映後並稍後再致電餐廳要求跟進,同一女員工接聽,一聽到我詢問同一問題就提高聲浪兼截斷我說話一輪咀發表分幾兩分鐘晦氣說話並叫我listen carefully!內容大致係今日已經答過你一次,叫你問openrice,一日咁多客人打嚟問呢樣嘢,我唔confirm你點入嚟呀?我知你好想儲miles,但佢已經confirm咗,system無update都唔關佢事,叫我搵返openrice 我話你連我幾時book,咩contact no.都無問就話comfirm咗? 佢嘅結論都係話有乜問返openrice態度勁不耐煩
態度勁不耐煩