2024-02-28 214 views
喺D2樓上返工, 好日都唔會去呢度食, 今日有friend 喺附近約我去呢度食lunch. 叫咗個炸雞沙律set lunch, 個鬈毛waiter 比咗碟(烤雞)沙律上枱, 仲話: 唔好意思, 炸雞賣晒, 轉咗烤雞! 講完想調頭走嗰刻, 我就同佢講: “冇炸雞 咁你係咪應該知會我一聲先出餐呢? “ 佢諗住兜, 話: “臨時轉嘅, 當我行過去攞餐時廚房先同我講冇炸雞”(個樣仲要好串咁) 連我個friend都忍唔住仰起頭望住佢, 我話呢個唔係理由囉~ 佢就問: “咁烤雞係咪唔啱食? 要唔要轉第二樣野? “ 最後我冇轉 照食, 怕又要等 😓 呢個鬈毛waiter 超冇禮貌唔係第一次, 我尋日記錯日期 以為約左我個friend 係尋日, 所以我lunch time 去到餐廳門口, 呢個鬈毛waiter 企咗喺餐廳入口, 我就同佢講: lunch book咗枱 兩位嘅, 唔該. 佢答我: 咁~ 你係咪應該要提供返D資料呢? (嘩! 串到 😡😡) 佢應該見我面色一沉, 就話: “我幫你睇睇~ 系統顯示係聽日喎, 改咗今日?” 我仲同佢講咗聲唔好意思 我搞錯咗~ 就離開其實野食都唔係特別好食, 唔值
其實野食都唔係特別好食, 唔值得比呢個價錢. 我決定以後唔會再黎呢間食野 😤😤😤
2024-02-28
$150 (Lunch)