2022-11-13 960 views
聽聞火炭工業區附近有間小清新cafe,今日趁平日放假去搵下先😍係火炭D出口行6分鐘左右就到,開頭以為係大馬路邊既地舖,但原來佢係位於威力工業中心後面既出口,大家搵路既時候注意啊‼️一入到去就覺得餐廳既裝修好有個性,有一幅彩色塗鴉背景牆,另外近住門口係窗邊位,好chill😛另外呢間餐廳係寵物友善架,黎既時候見到有人帶左柴犬黎chill 下😆呢間餐廳有提供意粉、沙律、sandwiches同bagel比人揀,雖然款式唔係話特別多,但款款都好吸引!好想叫晒黎試😋而飲品種類相對上係較多,除左有咖啡同無咖啡既latte之外,仲有茶同smoothie可以揀👏🏻🤩🥯1️⃣Avo Chicken Bagel ($72)呢款bagel係推介款式,有雞胸肉、牛油果、芝士、蕃茄、火箭菜、青瓜同蜜糖芥末醬😋佢可以比我地揀bagel個底,店員推介Everything咁就一於試下👍🏻😜Bagel面頭有黑白芝麻碎等等既配料,烘得好脆,而整體加晒所有配料食都係非常之夾味道😝份量都好大,食完會有飽肚感🥳☕️2️⃣Rose Earl Grey Latte ($28)由於佢有個Combo,飲品跟餐可以減$10,所以呢杯Latte由$38

🥯1️⃣Avo Chicken Bagel ($72)

由於佢有個Combo,飲品跟餐可以減$10,所以呢杯Latte由$38變左$28🤩呢杯Latte有好濃既伯爵茶味道,加上淡淡既玫瑰花香令到唔會太濟🥳而且茶同奶既比例都好均勻,飲完番尋味😍

呢個餐仲有包份細既沙律,岩晒想食light啲既朋友仔👍🏻不過注意店內座位唔多,大家要就番時間黎啊😛另外仲有售bagel同scone個啲🤩