2024-02-01 876 views
同事又再帶我去食好野,經過喺火炭工業區左穿右插,終於行到坳背灣街搵到依間咖啡少店,第一次嚟呢間小店,感覺係一個繁忙嘅工業區搵到一點寧靜,舖頭面積唔係好大,都係得幾張枱,若果想喺舖食嘢的話,相信要早少少到攞位,嘢食方面,我叫咗個Grilled Ham & Cheese ,飲品我就叫咗Pineapple Papaya。等咗10分鐘左右,終於可以攞餐,見到個餐覺得幾吸引,仲要有個餐前沙律,食落味道非常可口,但有趣嘅係我轉咗個包做bagel,但出到嚟竟然同個餐一樣嘅方包,可能師傅想我再返去食多次。前菜沙律沙律菜好新鮮,醬汁調配啱啱好,感覺好開胃Grilled Ham & Cheese 個包睇落好豐滿,芝士好多,有爆餡嘅果效,食落好有口感Pineapple Papaya由多種熱帶水果混合而成嘅沙冰,飲落好似去咗沙巴嘅感覺

前菜沙律
沙律菜好新鮮,醬汁調配啱啱好,感覺好開胃

Grilled Ham & Cheese
個包睇落好豐滿,芝士好多,有爆餡嘅果效,食落好有口感

Pineapple Papaya
由多種熱帶水果混合而成嘅沙冰,飲落好似去咗沙巴嘅感覺