2020-12-01 362 views
🔍 call me chef📍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓T號舖🍽⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️🍽駱駝漆真係一個福地😝除咗係人都識嘅holam 之外,佢對面都有一間好值得試嘅黃店🤓仲要唔止得千層,有獨角獸同星球蛋糕等等,之前喺訪問睇過女店主嘅故事,真係超勵志好欣賞😇而且係佢哋度訂蛋糕凌晨四點都仲有人覆😭第二朝即刻整有得拎,勁有效率🤪⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️🍽🥢富士山蛋糕4‘ 💰180💰 (8.1/10)係咪覺得個賣相好吸睛呢!平時如果係呢啲打卡精品蛋糕價錢起碼要返$2-300😂相對來講佢真係做得幾平~蛋糕體可以揀紅色或者藍色(係好靚嘅漸變,口味有成十幾款選擇,放咗喺後圖俾大家睇😎最鍾意試新野嘅小編揀咗baileys🍻因為本身都係奶酒,所以酒精味唔會好濃,個味主要係個cream度,食食吓更似雲呢拿味😂不過蛋糕係鬆軟嘅🥰為咗鏡頭效果更加出色,我加咗$10紅色馬卡龍扮日出,係士多啤梨味酸酸地又有咬口幾正😇頂頂扮融雪嗰個位係奶蓋,放咗兩個鐘常溫都仲保持到形狀,證明個濃稠度打得剛好,果然係藍帶第一名🥳不過我會話芝士味仲濃過baileys🤪旁邊仲有小雲朵裝飾,唔好睇佢四吋,插兩支大蠟燭都夠位
🔍 call me chef
📍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓T號舖
🍽
🥢富士山蛋糕4‘ 💰180💰 (8.1/10)
頂頂扮融雪嗰個位係奶蓋,放咗兩個鐘常溫都仲保持到形狀,證明個濃稠度打得剛好,果然係藍帶第一名🥳不過我會話芝士味仲濃過baileys🤪旁邊仲有小雲朵裝飾,唔好睇佢四吋,插兩支大蠟燭都夠位,份量3-4個人share剛好!
餓底小tips🗣
朋友喺最近又訂多咗個紅色嘅富士山蛋糕,話士多啤梨味比baileys出好多🙈大家可以一試!我遲啲都會想再回購吓佢嘅韓式裱花蛋糕或者星球蛋糕😈
甜品麵包🍰極主觀排行榜📈
🥇芋圓圓🥇大街小館🥇鮮芋仙