2019-09-16 534 views
食包唔一定係西式野,中式既漢堡包你地又食過未呢?/招牌豬腩包係依度既招牌菜,係用饅頭夾住舊豬腩肉,都幾似台式刈包。豬腩肉整得好淋,放入口雖然肥但唔覺得膩!而且配上紅洋蔥同秘製醬汁,酸酸甜甜令個味道都幾match~/Impossible素包岩晒食素者,睇下裡面塊扒幾似牛,但原來係用百分百純蔬菜製成既植物肉扒黎架!再配埋黑椒汁,腐乳沙津醬,特別在加上日本大根,令層次豐富。/Truffle fries係每次去西餐廳都必叫既野😝不過佢就特別在於有小黃瓜同魯香菇混埋一齊,撈埋個薯條一齊食,都好夾。值得一試😎/慢煮牛肋骨煎餃子睇落平平無奇,一咬落去個下好juicy呀~內裡既牛肉唔係平時既免治牛肉而係一絲絲架!睇得出廚師既用心👍🏾/我最期待既甜品出黎啦~ICE CREAM BAO😍小妹揀佐鹽味焦糖雪糕包。個包身就係平時食開炸饅頭再配埋凍冰冰既鹽味雪糕,on top 再加小小焦糖醬,所有野融為一體,好正呀😋/總括而言:Little Bao內裡既環境裝修比較美式,很CHILL🍻,而食物方面都比較fusion,中西合璧,中意新穎既都可以不妨去試吓啦!
食包唔一定係西式野,中式既漢堡包你地又食過未呢?
Pork  Belly  Bao
Impossible  Bao
Truffle  Fries
Short-Rib  Pan -Fried  Dumpling
Salted  Ice  Cream
我最期待既甜品出黎啦~ICE CREAM BAO😍
$400 (Dinner)
Pork  Belly  Bao
Truffle  Fries