2014-09-26
小妹戒酒係fd既都知架喇,但今晚竟然一再引誘…令小妹非飲不可 由旺角地鐵站行左15分鐘到太平道後,由於滿街都係大大小小既PUB,搵左一陣晚上7時終於黎到MINI CLUB,有個矮帥型既服務員係門口問食飯定飲野,原來MINI CLUB分兩邊,出面高枱bar椅飲野入面矮枱sofa食飯,晚上7時果真人不太多,冷氣仲有d凍。服務員過黎介紹一輪後,小妹所認知到既係9點前落單8折計數,佢地仲有一個好抵既餐,order一支紅酒或者白酒送一個小食拼盤,其實都唔小食,直情係主菜呀~由於人未齊,我地先點左兩杯COCKTAIL - FIRE ROSE、SEA SMILE,而NUTS除左花生仲有芝士腸,OK好食送酒一流。Seriously,杯FIRE ROSE上面有151下面有BRANDY,一早知佢'KUN',果真點起火靚飲落同酒精冇乜分別,呢一杯係用黎睇既…SEA SMILE就好似果汁沙冰咁,而且有好fresh既口感,飲落如沐春風猶如初戀既感覺。將近8點,人開始多了,我們亦已人齊了,點了一支ROSA,HKD558,適度既甜味加埋只有8%酒精,好岩各位平日唔係太嗜酒既女士。小食拼盤就點左個seafood p