2014-09-26 415 views
小妹戒酒係fd既都知架喇,但今晚竟然一再引誘…令小妹非飲不可 由旺角地鐵站行左15分鐘到太平道後,由於滿街都係大大小小既PUB,搵左一陣晚上7時終於黎到MINI CLUB,有個矮帥型既服務員係門口問食飯定飲野,原來MINI CLUB分兩邊,出面高枱bar椅飲野入面矮枱sofa食飯,晚上7時果真人不太多,冷氣仲有d凍。服務員過黎介紹一輪後,小妹所認知到既係9點前落單8折計數,佢地仲有一個好抵既餐,order一支紅酒或者白酒送一個小食拼盤,其實都唔小食,直情係主菜呀~由於人未齊,我地先點左兩杯COCKTAIL - FIRE ROSE、SEA SMILE,而NUTS除左花生仲有芝士腸,OK好食送酒一流。Seriously,杯FIRE ROSE上面有151下面有BRANDY,一早知佢'KUN',果真點起火靚飲落同酒精冇乜分別,呢一杯係用黎睇既…SEA SMILE就好似果汁沙冰咁,而且有好fresh既口感,飲落如沐春風猶如初戀既感覺。將近8點,人開始多了,我們亦已人齊了,點了一支ROSA,HKD558,適度既甜味加埋只有8%酒精,好岩各位平日唔係太嗜酒既女士。小食拼盤就點左個seafood p

Fire Rose
Sea Smile
Rosa
小食拼盤就點左個seafood platter,過份,竟然有半隻龍蝦、一隻凍蟹、三隻翡翠螺、幾隻蝦、好多隻青口…隻蟹仲有好多羔呀,好香口不過膽固醇好高呀~~~
Seafood Platter
Wow, the Crab
仲點左PARMA HAM with CHEESE,有三款HAM,包括SALAMI,仲有好heavy既CREAM CHEESE,點餅乾食好正。不過d HAM就麻麻,太淡喇。
Pharma Ham
蜜糖雞翼,雞翼大小適中,甜味夠又唔多油。而個人鍾意焗雞翼,因為比較香雞皮較為脆,但呢一個係煎雞翼,都好食既
Honey Chicken Wing
白松露意大利飯,太乾身喇,當佢係炒飯食觀感同味道都一流,可惜佢係一個意大利飯,即係點呀!?即係要creamy d,飯要再'淋'd,白松露味要再出一d囉。
Risotto
德國腸唔夠熱,又有機會係我地掛住飲酒傾計,未係最合適既時間試食,都係果句,腸仔加上芥末醬、香草醬等唔會難食囉。
German Sausage
墨魚餅係後加既,其時經已飲飽食醉喇,已經唔記得左味道係點,淨係覺得賣相唔錯。
其實一間bar可以做到有餐廳水準既晚餐真係好唔錯,雖然好似逢係要技巧既黎煮既都一般般,勝在有誠意,而且佢地連nuts都冇hea我地,值得再去既。
Sea Smile