2016-02-20
係網上見到Openrice廣告話呢度有得玩自己燒烤仲有星期三85折, 貪玩的我們當然唔會執輸啦! 友人一早Book 好位, 我地6點半就去到喇!去到侍應同我地講, 有得揀自己燒野食之外, 或者選擇入去室內叫野食, 一場黎到, 當然要試下自己燒啦. 我地坐係室外, 天氣有少少涼, 溫度啱晒BBQ. BBQ爐係放係枱上的, 感覺乾淨企理. 而食物方面已經一串串準備好晒, 我地只放上去就OK, 唔洗自己桔燒烤叉, 乾淨好多.我地試咗D平時自己BBQ好少用到的食材, 包括有吊片魷, 鯖魚, 鴨舌, 車厘茄等等. 我最鍾意佢地可以一串串咁叫, 咁一人就可以食多D款, 唔洗就住就住怕食唔晒! 我個人最喜歡吊片魷, 我自己喜歡軟身少少同埋多D汁, 所以我地一燒到佢熟就拎上黎食, 如果喜歡乾身D可以燒到微微燶, 會更加香! 鴨舌就最重要加孜然粉同埋辣粉, 車厘茄就可以就咁燒完就食, 好多汁好好味!!! 自己燒野食雖然無師傅燒得咁好味, 但大家圍埋一齊整野食, 感覺就好似打邊爐咁, 熱熱鬧鬧又有得玩下好開心!