對BBQ7080絕對唔會陌生,之不過之前呢對都只得散叫,這家分店比以往開得更多,最驚喜係連佢地韓國人都轉型,將平時散叫轉型做放題,實在非常吸引,價錢仲要只係$178加一。以前散叫一個人收費都要呢個價或以上,今次食完對比以前質素其實一樣咁好(除左五花腩宜家無咁好食之外,其他都是以前的水準)任食有牛、豬、海鮮、蔬菜類,另外仲有一埋熟食好似年糕、炒粉絲、煎餅、湯品、石鍋飯等等...呢到我特別推介牛肋骨肉,無加任何醬汁調味,一樣咁好食,牛肉味道相當濃郁,肉質有口感,我最鐘意食呢個!ENCORE ITEM其次,薄片牛脷質感富彈性,食落爽爽地,不失牛味,值得試。除左燒肉仲外,仲有爐邊蛋食呀,仲要可以任食,食完一轉 ,職員會自動幫忙加蛋。LA 牛排骨有調味,醬汁甜甜的肉質塊塊都一樣咁嫩滑,以放題計呢到牛肉水準無可挑剔。多食肉也不覺膩係有方法架 <用生菜包住肉類同泡菜,百吃不厭,呢到泡菜酸度同辣到恰度好處。>仲有呢生菜好新鮮,同泡菜一樣可以任食(我都食左好多泡菜呢! )五花腩以前的確好食D , 以前肉質爽D甜D。如果食得辣之人,呢到個辣豬腸應該好岩食,醃得非常入味,但係小心超級辣!烤

其次,薄片牛脷質感富彈性,食落爽爽地,不失牛味,值得試。

仲有呢生菜好新鮮,同泡菜一樣可以任食(我都食左好多泡菜呢!
五花腩以前的確好食D , 以前肉質爽D甜D。

烤生蠔都有 ,眼見都幾大隻,不過我就無食喇(影番張相咁啦)。
爐邊芝士都係無限追加,軟綿綿好邪惡,仲可以加D芝士放上蠔上面燒呢!!
到講下熟食方面喇,叫左幾款咋,我地以燒肉為主 <煎海鮮蔥餅> 加左蔥食落好軟熟,好香口,一客4件煎薄餅可以一試~ 另外,仲有煎餃子餡多皮薄推介之一~
想暖暖胃,海鮮純豆腐辣湯最好不過豆腐好滑口,海鮮以蜆肉為主,呢個湯以辣味為主,鮮味唔多。
韓式飲品任飲,有提子CIDER, APPLE CIDER, BEER, 梨汁,提子汁....
記住帶去既袋等等可以放入桶椅入面
整體評語,下次要再黎!
$200 (Dinner)