2021-09-13
早前見到朋友推薦,口碑唔錯嘅honbo. 今日終於的起心肝去灣仔試試佢。首先佢有三間分店 -灣仔/中環/荃灣,我哋今日就去咗灣仔鋪(第一間鋪),位置非常偏遠,佢係金鐘同灣仔中間🙂,仲要行條好長嘅樓梯,我建議專程去朝聖嘅朋友可以去其他分店😂😂我哋星期日8點鐘去到都無乜人,唔洗等位👍🏻入到去舖頭環境裝修正常,座位唔多,應該容納到10至20個人,坐得有啲迫。我哋叫咗2個Honbo 1.5 @$138(未計加一),加一杯ginger lemonade $38 ,本身諗住叫薯條不過waitress 同我哋講得返最普通嗰種薯條🍟,其他都賣晒,所以我哋無特別叫到薯條。Honbo 1.5 : 牛味香,份量充足,加上炒洋蔥,底面煎到好燶不過唔會有苦澀味,口感會有啲脆口。略嫌鹹咗少少🤏🏻個包係無醬汁嘅,我會落少少千島醬咁食🍔 (8/10)Ginger lemonade: 簡單一句:太酸,飲到一半都飲唔到落去,連我朋友平時好鍾意食酸野都飲唔到落去😂😂😂建議下次可以就咁叫lemonade ,會無咁酸🥲🥲 (3/10)味道中上,位置偏遠,份量正常,價錢略貴。
味道中上,位置偏遠,份量正常,價錢略貴。