2020-11-28
Cohee @ yuen long - enjoying bagel and coffee in residence community💛👧🏻 ate...Hokkaido scallop, salmon roe, scrambled egg & onionCrayfish salad, avocado & salmon roeBrazil yellow bourbonCappuccino 👧🏻 wants to say...聽人講哩間cafe會好多人 所以就預早左喺brunch嘅時候過去 可能我地2個人 所以等左大概15分鐘就有位喇 比起港島嘅cafe 哩間真係有空間感好多 唔好expect有好大張枱但至少冇一種好壓迫嘅感覺🥰首先想讚一讚佢個龍蝦沙律bagel 都算係我試過最多蝦肉同埋牛油果嘅bagel 沙律菜同車厘茄都好新鮮冇苦味 唯一可以改善嘅係個bagel有少少硬🙌🏻至於個帶子拖鞋包都唔錯 最有驚喜係個拖鞋包軟硬度啱啱好 脆中帶軟 而且個半生熟炒蛋都好香 仲有洋蔥 令到成個包更加香❣️😽最最最impressive嘅都係嗰兩杯咖啡😻自己本身係一個鐘意喝latte同flat whit
👧🏻 ate...
Brazil yellow bourbon
Cappuccino
👧🏻 wants to say...
最最最impressive嘅都係嗰兩杯咖啡😻自己本身係一個鐘意喝latte同flat white嘅人 因為唔係好受到expresso嗰陣酸同苦澀味😩但見到佢啲single origin又忍唔住嗌翻杯Brazil yellow bourbon🙌🏻 喝落好容易入口 仲冇酸味同苦澀味😱仲有少少甜味同少少nutty❣️個cappuccino拉花都好靚 喝落都好香😽只係喝完個Brazil yellow bourbon就會覺得杯cappuccino冇咁正🤣仲要兩杯咖啡配埋嘅almond都好好食 冇益味❣️
最後 希望大家可以遵守一下店內規矩💛
1. 用餐時間70分鐘
2. 用完嘅垃圾/紙要自己收拾同掉去外邊嘅垃圾桶
3. 唔好影太耐相尤其是weekend因為真係好多人等架(個人認為唔使10分鐘都影完因為店內光線+自然光好充足+嘢食嘢飲本身都好靚唔使點就角度❣️)