2018-01-21
成日都行荃新天地,成日都經過呢間餐廳,但就從來都未入過去。一直都以為佢係完完全全既西餐廳,但下午茶時段黎到,原來佢地都有喇沙、印度炒飯等多國菜,算幾多元化。我叫左特色喇沙同Apple crumble 兩個set。先講喇沙($42):味道做得唔錯,喇沙味夠香濃,但加鴨胸好似有啲啲唔夾,如果係海鮮會更好。至於個apple crumble set ($42) 都唔錯! 轉特飲仲可以飲品原價-$15添,所以我就轉左杯Tiramisu Coffee:Apple crumble同呍呢嗱雪糕不嬲都係絕配。底下既麵包糠好香好脆,蘋果粒亦夠哂多,配埋雪糕好好味!Tiramisu coffee有3個layer。最頂係tiramisu foam, 中間係latte,最底係有一層咖啡味涼粉,層次夠哂豐富,味道廿亦唔錯